Koekjes kun je ook bakken met gezondere ingrediënten. Ben je op zoek naar een gezonder koekje? Dan is dat dus geen probleem. Je hebt speciale recepten voor zulke koekjes. Zo zijn er bijvoorbeeld notenkoekjes. Maar je kunt ook koekjes gezonder maken door bepaalde ingrediënten te vervangen:
Bloem vervangen in koekjes
We raden je voor bloem niet direct aan om meel te gebruiken. Alhoewel dit beter vult, zorgt dit ook voor een heel andere structuur. Wil je de bloem vervangen? Dan is gemalen havermout of amandelmeel en goed alternatief. Ook spelt- en boekweit bloem zijn veelgebruikte alternatieven. Lees hier meer over het gebruik van verschillende soorten bloem.
Suiker vervangen in koekjes
Suiker is toch wel één van de ongezondste ingrediënten in je koekje. Een goed alternatief is appelmoes of banaan.
Eet met mate
Als je een gezond koekje bakt, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je gelijk de hele bakplaat leeg eet. Een koekje is een kleine traktatie. Of hij nou gezond of ongezond is. Zolang je af en toe een koekje eet bij de thee, kan dat heus geen kwaad.