Halloween-inspiratie voor Koekenbakkers
Spookjes, heksen, pompoenen, vampieren en zoetigheid. Héél véél zoetigheid. Dat is wat ik voor mij zie als ik aan Halloween denk. Kinderen verkleed met lantaarns die heerlijke lekkernijen bemachtigen door zo spooky mogelijk gekleed te gaan. Nu Halloween met het jaar populairder wordt in ons kleine kikkerlandje zie je dat er ook steeds meer mensen uit gaan pakken op deze feestdag met prachtige koekjes.
Wil je het voor jezelf makkelijk houden, maar de kids wel een toffe ervaring voor schotelen bij hun jacht naar zoetigheden, of houd je een Halloween feest en maak je daar een griezelige sweettable voor? Wat je ook van plan bent, met onderstaande inspiratie maak je gemakkelijk de mooiste koeken waar je jouw buurt jaloers mee maakt. 😉
Happy Halloween!
Maak je een sweet table, sweetbox of een toffe taart? Gebruik dan een leuke tekst koek om het geheel af te maken. Neem een van de grote fondant stempelsest om een grote koek te maken die je als hoofd decoratie tegen je Halloween taart zet. Of stop hem in een cadeaudoosje/zakje en geeft ze weg als treat.
Liever een sweetbox of een wat kleiner koekje? Dan is de koekstempel een heel goed alternatief. Deze kan je ook prima gebruiken zonder fondant. In een zandkoekje van vanille of chocolade smaak bijvoorbeeld.
Heksen jacht of tovenaren speurtocht
Ben je niet zo gek op pompoenen en spookjes en heb je meer met heksen en tovenaren? Ga dan voor divers fondantstempel sets in magie thema. Met een beetje fondant in de kleur naar keuze heb jij geen magie in de keuken nodig om deze koeken te decoreren. Dit is alles wat je hoeft te weten om zelf aan de slag te kunnen met een fondantstempel:
1. Rol de fondant uit. Net een paar millimeter wat dikker dan je hem straks op je koekje wenst
2. Leg de stempel met de gravure naar boven op het aanrecht
3. Plaats het fondant op je stempel
4. Rol met je fondantroller over de fondant of kies ervoor om dat fondant met je vingers in de stempel te drukken
5. Pak de stempel met het fondant op
6. En haal de stempel van het fondant af
Vervolgens steek je de afbeelding uit met de koeksteker en kan je het fondant op je koekje plakken. Voilà! Magische koekjes zonder een tikje magie. 😉
Patronen
Net als bij alle andere thema’s is het nu ook leuk om met patronen te werken. Patroon fondantstempels kan je voor de two tone techniek gebruiken. Of je schildert het reliëf met een kwastje en eetbare verf. Combineer het spookjes of snoepjes patroon met een leuke tekst op bijvoorbeeld een boog vormige koek, of ga voor simpel en gebruik alleen het patroon op een simpel gevormde koek om de nadruk op het patroon te leggen.
Schattige versus scary
Ik ben niet zo van het griezelen. Sterker nog, ik heb soms nog steeds nachtmerries van de eerste (en enige) keer dat ik ooit op de kermis in het spookhuis geweest ben. Geef mij maar de schattige versie van Halloween. Die creëer je makkelijk door met een zoete kleur fondant en dezelfde stempels en uitstekers te werken. Wens je wel een meer scary Halloween koekje dan gebruik je donkere kleuren zoals bordeaux rood, donkerblauw, zwart en groen. Ga je voor lief? Pak dan roze, oranje, geel, paar en alle andere pastel kleuren die jij associeert met een prachtige regenboog.
Bij welk team hoor jij; Schattig of Scary?
Ga je met een van deze tips aan de slag voor Halloween? Laat het hieronder even weten.
Liefs,
Ilza
P.S. Meer Halloween producten vind je hier.