De baksels van: Kim
Deze maand showt hobby bakster Kim haar koemelkvrije creaties. Veelal zie je in de rubriek Baksels van bakkers die al wat langer bakken. Nu bakt Kim net als wij allemaal wel eens iets maar koekjes met teksten en vormpjes, dat was nieuw. Zo zie je maar dat je geen doorgewinterde bakker hoeft te zijn om de mooiste koekjes te bakken. Want zeg nu zelf, dit ziet er toch fantastisch uit?
Fun fact: Kim ga je dit jaar steeds vaker tegen komen. Het kan zomaar zijn dat ze binnenkort antwoord op je mailtje, of DM berichtje. Nu heb je gelijk een gezicht bij haar naam!
Lees snel verder over Kim haar koemelkvrije koekjes.
1. Hoe ben je begonnen met bakken?
Ik ben begonnen met bakken toen onze oudste een jaar was. Hij, en later ook zijn broertje, kon niet tegen koemelk, dus ik was vaak vanalles aan het bakken zodat hij toch ook lekkers kon eten op verjaardagen en later activiteiten op school.
Met koekjes bakken ben ik pas begonnen toen ik voor Ilza begon te werken. Ik had al eens eerder koemelkvrije koekjes geprobeerd te bakken, maar die zagen er niet uit. Pas met alle tips uit de cursus van Ilza, lukten de koekjes wel! En met de uitstekers, koekstempels en fondantstempels van Ilza wordt het wel heel verslavend, want hiermee maak je echt hele mooie koekjes!

2. Voor welke gelegenheid bak je het liefst?
Ik bak het liefst voor mijn kinderen en dan specifiek wel hun verjaardag. Op zo’n dag moet alles toch lekker feestelijk zijn en mooie koekjes met bijvoorbeeld je naam en helemaal in feestthema is wel heel leuk!
3. Wat vind je het leukste aan bakken?
Het decoreren van de koekjes, dan zie je ineens hoe mooi ze worden. Tijdens het decoreren van 1 koekje, krijg je alweer ideeën voor het volgende koekje, zo leuk! En ik vind het altijd erg leuk om te zien hoe de kinderen het deeg van de deeghaken komen snoepen 😉
4. Wat vind je het minst leuk aan bakken?
Ik denk zoals bijna iedereen wel: het opruimen en afwassen!
5. Welke tip heeft jou echt geholpen om jouw baksels er zo mooi uit te laten zien?
Voor mij hebben eigenlijk wel meerdere tips uit de cursus geholpen, maar met name toch wel het belang van de juiste temperatuur van je boter. Omdat ik vaak met de kinderen samen bak, wilde ik vaak toch door en ging dan aan de gang met te koude boter. Dat werkt niet. De boter maakt klontjes en je koekjes lopen uit in de oven. Nu neem ik wat meer tijd en dat werkt top!
6. Wat is jouw grootste bakblunder ooit?
Ik heb niet echt enorme blunders gemaakt met bakken. Maar omdat ik koemelkvrij moet bakken heb ik best veel dingen gebakken die toch niet zo heel erg succesvol waren 😉 Dat is dan wel een domper. Een hoop werk, je kinderen wachten vol spanning af en dan valt het resultaat tegen. Gelukkig hebben ze het meestal wel heel lief opgegeten!
7. Op welke koekjes die je gemaakt hebt, ben je het meest trots?
Ik ben wel heel trots op mijn koekje met Happy Birthday omdat deze er dus echt wel profi uitziet vind ik zelf (bijzondere vorm en met de stempel boven op het fondant) en het hartjeskoekjes met mondjes. Die vind ik wel heel mooi geworden met het gemêleerde fondant.

8. Welk thema/soort koekjes zou je heel graag nog eens willen maken?
Onze jongste gaat komend schooljaar nog 1 keer trakteren, dus ik denk dat het wel heel leuk is om hiervoor nog hele leuke koekjes te bakken in een stoer thema. Een mooie afsluiter van de basisschool.
9. Wat is jouw favoriete product?
Ik ben echt fan van de fondantstempels. Zowel de fondantstempels met uitstekers als de fondantstempels met patronen. Deze stempels zorgen ervoor dat je ontwerp boven op het koekje komt te liggen, en het resultaat is zo professioneel! Net alsof je al jaren koekjes bakt. Dat vind ik echt heel gaaf!
