De baksels van Ruth
Ruth is altijd gek geweest op koken en bakken, maar vroeger was er niet echt iemand in huis die gek was op cake. Pas toen ze haar huidige partner leerde kennen begon ze echt met bakken want die houd wel enorm van taart. Deze baking queen uit Flevoland staat bekend om haar prachtige cupcakes die ze vaak combineert met bijzondere koekjes. Alle reden dus om haar het schort van het lijf te vragen!
1. Hoe ben je begonnen met bakken?
Ruth verteld: “Vroeger vond ik het al heel leuk om te koken en te bakken, echter had ik niemand in huis wonen die met name het gebak op at; allemaal niet zo’n fan van cake.
Toen ik mijn huidige partner tegen kwam, ging er een wereld voor mij open; CAKE everywhere!
Mijn partner komt uit Angola en daar zijn ze dol op alles wat cake is; dus ik had iemand om voor te bakken!
Cupcakes heb ik altijd gebakken en daar stond ik ook een soort van om bekend om.
Want een taart stapelen en afsmeren; pff, way to much en moeilijk!”

2. Voor welke gelegenheid bak je het liefst?
“Verjaardagen en feesten met mijn familie. Niks geen Nederlandse kring met een kop koffie en een stukje taart; tafels VOL taart!”
3. Wat vind je het leukste aan bakken?
“Muziek aan, hoofd leeg en dan vooral als het fantastisch gaat, dat gevoel; geweldig! Ha, dat JIJ dat gewoon gemaakt hebt.”
4. Wat vind je het minst leuk aan bakken?
“De enorme zooi! Nu ben ik van mezelf een chaotische bakker, kan ik enorm veel troep maken en dat je het dan allemaal weer moet opruimen; zo vermoeiend. Nu kijk ik natuurlijk heel Holland bakt en voel ik Roberts blik met dat je schoon moet werken, dus ik ben hierin wel enorm gegroeid, haha.”
5. Welke tip heeft jou echt geholpen om jouw baksels er zo mooi uit te laten zien?
“Geduld, focus en investeer. Heb geduld met bijvoorbeeld het koelen van je creaties, focus op wat je aan het doen bent en ga op zoek naar recepten en foefjes voor bijvoorbeeld de perfecte botercrème.”

6. Wat is jouw grootste bakblunder ooit?
“Laatst nog; prachtig werden ze, echt prachtig. Wat denk je? Mijn alarm ging af, maar ik dacht: ‘Nog heel even…’ en dat even, werd te lang; mieters bruine koekjes, haha. Nou, das balen hoor!”
7. Op welke koekjes die je gemaakt hebt, ben je het meest trots?
“Eigenlijk op allemaal wel, als alles klopt in een thema. Maar ik heb wel mijn favorieten zoals de Babybeer.”
8. Welk thema/soort koekjes zou je heel graag nog eens willen maken?
“Bloemen, vlinders en mooie patronen.”
Credits
Interview: Ruth Duijster
Baksels: Ruth Duijster
Foto’s: Rebekka photography