De baksels van: Cake Bake by Sas
“Heyyyy lieve Ilza! Daar ben ik weer….“ Zo begint meestal de mail van Sascha aan mij, hahaha. En dan weet ik hoe laat het is. 😉 Ik mag weer iets tofs maken wat nog niet in de webshop staat. Heerlijk! Zo zat Sascha bijvoorbeeld achter de maan uitsteker, het palmbladeren patroon en… nog een aantal toffe producten. Genoeg reden om eens wat langer met Sascha te babbelen over haar bakavonturen. Ben jij klaar voor een nieuwe dosis inspiratie en herkenning van een mede (koeken)bakker?
1. Hoe ben je begonnen met bakken?
Eigenlijk is het begonnen als grapje. Mijn broertje en vriendin gingen trouwen en wilden eens een keer wat anders dan een traditionele bruidstaart. Ze hadden mij, mijn broertjes schoonzusje en de moeders gevraagd allemaal een taart of iets te bakken en het dan op een soort sweet table neer te zetten.
2. Voor welke gelegenheid bak je het liefst?
Voor iedere gelegenheid vind ik het leuk om te bakken. Alhoewel ik (nog) geen bruidstaarten doe aangezien ik pas mijn eerste stapeltaart gemaakt heb na jaren bakken. Ik krijg hier gewoon een lichte paniek aanval van. Afgelopen maand heb ik een hele toffe opdracht wel mogen doen voor een bruiloft hiervoor heb ik koekjes mogen maken met een hele toffe stempel gemaakt door Ilza.
3. Wat vind je het leukste aan bakken?
Dat ik mijn creativiteit kwijt kan.
4. Wat vind je het minst leuk aan bakken?
De klanten (begrijp me niet verkeerd hè) maar sommige klanten willen zich overal mee bemoeien. Dan geef ik ook echt aan geef het thema en kleur door en geef mij de vrije hand, dan presteer ik het best. Ik maak niks na van anderen. En ik geef ook gewoon aan dat degene wellicht niet mijn soort klant is als ze echt het gehele design zelf willen bepalen. Bakkers zijn vaak creatieve personen dan vind ik ook echt laat ze in hun waarde en laat ze hun ding doen dan komt het helemaal goed.
5. Welke tip heeft jou echt geholpen om jouw baksels er zo mooi uit te laten zien?
Koel je koekjes goed voordat je ze gaat bakken dan kan er niks misgaan. Gebruik vooral géén mix (tip van flip) toen ik net begon met bakken gebruikte ik wel eens cookiesmix. Deze lopen vaak echt uit. Maak je koekjes dus echt van scratch. En voor wat betreft het maken van taarten verwarm je boter creme een klein beetje. Zo is je substantie lekker zacht en smeert het super glad af..
6. Wat is jouw grootste bakblunder ooit?
Het gebruiken van een mix en het niet goed koelen van koekjes .Je begrijpt het natuurlijk al de hele lading kon zo de prullenbak in.
8. Welk thema/soort koekjes zou je heel graag nog eens willen maken?
Ik zou nog wel eens iets heel tofs voor kerst willen maken iets van een 3d koek.