Ilza Keeman

Van engineer tot suikerartiest

Ik ben Ilza Keeman, eigenaar van het Koekatelier en productontwerper van oorsprong. Met mijn verloofde en onze twee katten wonen we in Tilburg. In 2019 heb ik mijn hobby die begon als ‘even een koekje proberen te decoreren’ zien uitgroeien tot een uit de hand gelopen bezigheid.

Hoe het begon

Ik zag een YouTube filmpje waarin ik iemand een koekje met witte royal icing zag omtoveren tot een prachtige koek met bloemen.

Ik was daar zo van onder de indruk dat ik dit zelf ook wilde proberen. Dit was rond de kerstperiode waardoor ik besloot te beginnen met simpele kerstkoekjes. Na drie pogingen had ik het aardig onder controle en vroegen familie en vrienden of ik voor hen ook wat koekjes kon maken voor bij de kerstbrunch.

eerste kerskoekjes
Fotocredits: Nicole den Harder

When life gives you lemons, make lemonade

Ik maakte alles wat ik kon bedenken en vulde mijn dagen met deze 'bezigheidstherapie' terwijl ik herstelde van een heftige periode.

De geur van vers gebakken koekjes hielp mij de dagen door. Alles wat ik maakte legde ik vast op foto om te delen op social media. Zo ontstond er stapje voor stapje, zonder dat ik het persé doorhad; het Koekatelier.

3D ontwerp en uitvoering

Na een maand of drie besloot ik een 3D printer aan te schaffen. Mijn engineeringsbloed werd altijd al enthousiast van 3D printen, maar nu had ik een goede reden om er een te kopen. Ik startte met het ontwerpen en printen van mijn eigen cutters. Ook dit deelde ik op mijn Instagram account. Bakkers begonnen te vragen naar fondantstempels die je ook als koekstempel kan gebruiken. Zo kwamen mijn liefde voor bakken en engineeringsbloed weer samen, en de rest is geschiedenis...

Koekstempel en uitsteker ontwerpen

Het Koekatelier team

Ilza 

Suikerartiest en stempel ontwerper

Sharon Jessica

Grafisch ontwerper

Nicole

Fotograaf

Wat we voor je kunnen maken

Koekstempels

Meer informatie

Koekstencils

Binnenkort meer

Custom stempels en steker

Meer informatie

Wat anderen zeggen

Afgelopen maand een bestelling gedaan bij het Koekatelier. Ik had verschillende uitstekers besteld waaronder de grote konijn (voor Pasen).

Een snelle levering, goed en stevig verpakt. Echt niets op aan te merken.

De stekers zijn van erg goede kwaliteit. Ze zijn super stevig en mega fijn in gebruik.
Echt een aanrader voor wanneer je een keer niet de standaard, maar unieke, koekjes wilt maken!!

- Kitty Buil

Koekstempels en uitstekers besteld bij koekatelier! werkt perfect. Zeer fijne service, vragen worden via social media super snel beantwoord. Kortom: dik tevreden!

- Danielle Amperse

Heel erg tevreden over mijn aankoop. Snelle levering (en ik woon in België), heel erg leuk verpakt met een mooi handgeschreven kaartje erbij. Je kan zien dat de uitstekers en stempels met liefde gemaakt zijn :)

- Myranda Willems

Koeken gemaakt voor Raad en Respond
Koeken gemaakt voor Succes met je webshop
Koeken gemaakt voor Schoonheidssalon  Mooi & Fris
Koeken gemaakt voor Inge Guffens media