Ilza Keeman

Van engineer tot suikerartiest

Ik ben Ilza Keeman, eigenaar van het Koekatelier en productontwerper van oorsprong. Met mijn verloofde en onze twee katten wonen we in Tilburg. Het afgelopen jaar heb ik mijn hobby die begon als ‘even een koekje proberen te decoreren’ zien uitgroeien tot een uit de hand gelopen bezigheid.

Hoe het begon

Ik zag een YouTube filmpje waarin ik iemand een koekje met witte royal icing zag omtoveren tot een prachtige koek met bloemen.

Ik was daar zo van onder de indruk dat ik dit zelf ook wilde proberen. Dit was rond de kerstperiode waardoor ik besloot te beginnen met simpele kerstkoekjes. Na drie pogingen had ik het aardig onder controle en vroegen familie en vrienden of ik voor hen ook wat koekjes kon maken voor bij de kerstbrunch.

eerste kerskoekjes
Fotocredits: Nicole den Harder

When life gives you lemons, make lemonade

Ik maakte alles wat ik kon bedenken en vulde mijn dagen met deze 'bezigheidstherapie' terwijl ik herstelde van een angststoornis gepaard met depressie en pleinvrees.

De geur van vers gebakken koekjes hielp mij de dagen door. Alles wat ik maakte legde ik vast op foto om te delen op social media. Zo ontstond er stapje voor stapje, zonder dat ik het persé doorhad; het Koekatelier.

3D ontwerp en uitvoering

Na een maand of drie besloot ik een 3D printer aan te schaffen. Mijn engineeringsbloed werd altijd al enthousiast van 3D printen, maar nu had ik een goede reden om er een te kopen. Ik startte met het ontwerpen en printen van mijn eigen cutters. Ook dit deelde ik op mijn Instagram account. Bakkers begonnen te vragen naar fondantstempels die je ook als koekstempel kan gebruiken.

Koekstempel en uitsteker ontwerpen

Het Koekatelier team

Ilza 

Suikerartiest en stempel ontwerper

Johan

Chef klantgeluk

Sharon Jessica

Grafisch ontwerper

Wat we voor je kunnen maken

Unieke koeken op bestelling

Meer informatie

Koekstempels

Meer informatie

Koekcadeaus uit voorraad

Meer informatie

Wat anderen zeggen

Ik wilde voor mijn zoon van 11 jaar stoere jongenskoeken met het thema Captain America. En vroeg aan Koekatelier of ze dat wilde doen. Ja, dat wilde ze doen! Toen mijn zoon het pakket ontving, was hij er heel erg blij mee! Hij zei vol bewondering dat hij niet kon geloven dat iemand zoiets moois kon maken. Zo knap vond hij het. En hij vond ze ook nog eens superlekker smaken! Ilza van Koekatelier vind ik echt een koekjeskunstenaar en ben grote fan 🤩

- Ilona Brook

Ik hoorde overigens dat onze verhalen best overeenkomen. Ziek en daarna je hart/passie volgen ♥️! Dat maakte het feit dat je de koekjes speciaal voor mij had gemaakt nog eens extra bijzonder. Ze ruiken trouwens geweldig maar vindt ze te mooi om mijn tanden in te zetten 🙈!

- Ellen Paanakker

De koekjes waren zo mooi en echt heerlijk!! Bedankt.

- Cindy van Driel

Koeken gemaakt voor Raad en Respond
Koeken gemaakt voor Succes met je webshop
Koeken gemaakt voor Schoonheidssalon  Mooi & Fris
Koeken gemaakt voor Inge Guffens media