Ilza Keeman - Juli 2020

10 originele ideeën om koeken te verwerken in je bruiloft

Afgelopen weekend zat ik met een vriendin op het terras. We gaan beide binnenkort trouwen en hadden het over onderwerpen als dè jurk kiezen, taart, bedank koekjes én het weer. Hahaha, tja, wij trouwen op een dakterras dus dan is weer nu eenmaal een onderwerp. Beide willen we koeken als onderdeel op onze trouwerij als bedankje aan het einde van de dag, maar wist je dat er veel meer mogelijk is? In deze blog vertel ik je er meer over.

Verloving

Je hebt het vast wel eens gehoord 'liefde gaat door de maag' en 'het oog wil ook wat'. 2 spreekwoorden met een waarheid als een koe. Super toepasselijk...op gedecoreerde koeken. En daarbij een originele manier om je aanstaande de grote vraag te stellen. 
Hoe? Door bijvoorbeeld de vraag op de koek te laten zetten. Je kan ook koekjes in de vorm van een ring laten maken of wat dacht je van een ringendoosje met een diamant (van suiker)?

Save the date

Ben je al verloofd en stuit je nu op deze post? Dan ben je vast al na aan het denken over een originele save the date. Ook dit kan je met een koek organiseren. Eventueel maak je er een foto van zoals wij ook met onze save the date gedaan hebben. Uiteraard kan je ook iedereen een save the date koek met de post sturen. Of, wat dacht je ervan om ze zelf langs te brengen? 

Je hoort ook steeds vaker van een verlovingsfeest waar de datum bekend gemaakt wordt. Pas de koeken aan op je thema en onthul de datum bij een glas bubbels door hem op de koek te laten schrijven. 

Onze persoonlijke save the date mega koek

Groomsmen of bridesmaid cadeau

Je ziet het steeds vaker. Verloofde stellen die op een bijzondere wijze hun getuigen willen vragen. Dit kan met bubbels, lekker luchtjes etc., maar ook prima met een persoonlijke koek(enset). Helemaal leuk als je voor een vraag en antwoord gaat in de vorm van een mega koek. Op de koek staat de vraag en op de kleine koekjes alle antwoordmogelijkheden. Denk hierbij aan de standaard opties als 'ja' en 'nee', maar ook woorden als misschien, dhu, AAAA, of een stopwoordje van de desbetreffende getuigen 'kei gaaf' kan leuk zijn.

Koeken op je trouwdag

Toch liever koeken op de dag zelf? Daar kunnen wij wel inkomen. Er zijn best wel een aantal momenten waar je er voor koeken kan kiezen. Hieronder sommen we ze even voor je op:

  • Om samen te breken als ritueel tijdens de ceremonie
  • Koeken aanbieden naast of in plaats van taart
  • Een taarttopper van koek op jullie trouwtaart
  • Als naambordje op de dinertafels
  • Als onderdeel van een sweettable
  • Als bedankje aan het einde van de dag
  • Per post als bedankje na de trouwerij in plaats van of samen met een handgeschreven bedankbriefje

Ik ben benieuwd, als je binnenkort gaat trouwen, ga je dan ook iets met mooie koeken doen voor of tijdens jullie grote dag?

Plaats een reactie

translation missing: nl.pagefly.comments.moderated