20 upsell mogelijkheden bij bruiloften

Per klant meer verdienen door sweets te verkopen

Onlangs mocht ik trouwkoeken maken voor hele lieve mensen. Terwijl ik daarmee bezig was plaatste ik wat foto’s van het proces op Instagram. Al schilderend gingen mijn gedachten naar de bedrijfskant van het bakken. Het is volgens mij algemeen bekend dat er behoorlijk wat bakkers zijn die hun prijzen niet juist stellen. Die te veel weggeven en die veel te hard werken voor te weinig geld. (Been there, done that!) Herkenbaar? Ik dacht, laat ik eens checken of ik mijn klanten kan helpen door wat dingen te delen over upsells. 97% van jullie zij; ja graag!

Bruidskoekjes verkopen

Dus hier is hij dan, de blog over hoe je makkelijk meer geld kan verdienen aan een klant. Ik ga het met je hebben over bruidskoeken omdat dit is waar ik nu midden in zit. Weet dat je dit op alle feesten en partijen toe kan passen. Lees de blog en doe er je voordeel mee!


Wij willen graag een bruidstaart bij je bestellen!

Vaak is het zo dat een toekomstige bruid bij je aanklopt met de vraag of je een bruidstaart voor hen kan maken, toch? Super leuk en je voelt je zeer vereerd. En blijkbaar stopt het voor de meeste van jullie dan ook als ik jullie instagram reacties mag aannemen. Je maak de bruidstaart en als je mazzel hebt en je vraagt ernaar krijg je achteraf een mooie review. Tijd voor een nieuwe klant.. zijn ze echt mega, méga blij en volgen ze je op social dan krijg je heel misschien nog een keer een nieuwe opdracht van ze; de kroon op je werk, toch?

Super leuk als een klant terug komt, maar hoe tof zou het zijn als je bij de eerste keer al meer aan een klant kan verdienen? Dat je ze omver blaast waardoor ze nog veel blijer worden? En jij ondertussen ook meer verdient aan één klant. Scheelt een hoop leuren en stress als je standaard wat meer kan verdienen aan één klant. Klinkt als een win win situatie, niet waar?


Stel jezelf deze vragen

Eén van de makkelijkste dingen die je kan doen, naast je prijs verhogen (ik durf er om te wedden dat zeker 50% van jullie te weinig rekent maar dat is een heel ander verhaal) is zorgen dat klanten meer afnemen. Dit kan je doen door meer aan te bieden. Ik weet het, het klinkt als een open deur, maar heb je wel eens stil gestaan dat er op een bruiloft meer gebeurd dan een prachtige bruidstaart? Ben je er wel eens echt voor gaan zitten en heb jij jezelf de vraag gesteld; Wie is er, wat gebeurd en waar zijn er mogelijkheden om meer te verkopen?

Vragen en antwoorden

 • Wie zijn er aanwezig bij een trouwerij?
  - Het bruidspaar zelf
  - Opa’s en oma’s
  - Ouders van de bruid en bruidegom
  - Familie van het bruidspaar (met hun gezin)
  - Vrienden van het bruidspaar (met hun gezin)
  - Kinderen van het bruidspaar (met hun gezin)
 • Wat is de tijdslijn van een bruiloft?
  - Misschien ouderwets maar om de bruid haar hand vragen daar zou het bij kunnen beginnen
  - Daarna krijg je het verloven
  - Het plannen van de bruiloft zoals het uitzoeken van leveranciers
  - Het uitzoeken van de kleding
  - Misschien een love shoot
  - Een vrijgezellenfeest
  - De bruid vraagt vaak iemand die haar weg mag geven
  - Je kiest bruidsmeisjes, een bloemen meisje, een ringen jongen,
  - Het is te veel om op te noemen dus je mag dit zelf aanvullen......
 • En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grote dag zelf
  - Waar slaapt het bruidspaar voor de grote dag?
  - Wie kleed zich waar aan?
  - Wie is bij de bruid om haar te helpen kleden?
  - Wat serveer je bij aankomst?
  - Hoe regel je de stoelen tijdens de ceremonie of de tafelschikking bij het diner?
  - Hoe houd je de kinderen zoet tijdens de grote dag maar betrek je ze er toch bij?
  - Wat geef je mensen mee als bedankje? - Etc. etc. etc.

20 ideeën om meer te verkopen per klant

Als het goed is ben je door het begin van deze blog in de ‘ik zie mogelijkheden mindset’ geraakt en zie je in alle bovenstaande dingen nu opeens mogelijkheden door de mensen aan de gebeurtenissen te koppelen. Om het héél concreet te maken heb ik een lijst gemaakt met ideeën voor wie en wanneer je zou kunnen upsellen aan het bruidspaar. Deze lijst krijg je automatisch in je mailbox wanneer je hieronder jouw naam en mailadres invult.  

Ja, ik wil de 20 ideeën om meer te verkopen bij een bruiloft ontvangen

Hierbij word je gelijk Koekatelier member en ontvang je tips en leuke acties.

Marketing by

Meer tips?

Ontvang tips en speciale member acties als eerste in je mailox.